25 Ιαν 2012

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Στις 17Γενάρη οι εργαζόμενοι του κλάδου έδωσαν μια αποφασιστική απάντηση στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και στα νέα μετρά που ετοιμάζουν να φέρουν όπως κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο .

Σε αυτόν τον αγώνα που απεργούσαν όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, ομοσπονδίες και πάρα πολλά σωματεία, η πλειοψηφία της ΠΟΕ- ΟΤΑ όχι μόνο έμεινε άπραγη, αλλά καλούσε και σε απεργοσπασία στην απεργία που κήρυξε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


24 Ιαν 2012

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να ανακόψει τους αγώνες που έρχονται και να προσφέρει υπηρεσίες στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου – ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ - που με την πολιτική της κάθε μέρα καταστρέφει τη ζωή μας, απέστειλε έγγραφο στις υπηρεσίες (μετά από υπόδειξη διευθυντών – τέως συνδικαλιστών) και ζητάει ονομαστική κατάσταση υπαλλήλων που απουσίασαν αδικαιολόγητα στις 17.1.2012.


18 Ιαν 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την συνάντηση με την ΠΕΔΑ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα τέταρτη 18 Γενάρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).

Στην συνάντηση καταγγείλαμε το άθλιο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που για μήνες ακολουθείται από πάρα πολλούς Δήμους της Αττικής. Απαιτήσαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Καταγγείλαμε την παράδοση βασικών τομέων των δήμων στους ιδιώτες αφού καθημερινά καίριοι τομείς όπως αυτός της αποκομιδής των σκουπιδιών περνάνε σε ιδιωτικές εταιρίες. Μια σειρά δήμοι έχουν παραχωρήσει μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτες, ενώ άλλοι παραδίνουν τις αθλητικές δραστηριότητες στους ιδιώτες.

16 Ιαν 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 16 Γενάρη παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των δήμων ΑΙΓΑΛΕΩ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αττικής προκειμένου να καταγγείλλει το άθλιο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που για μήνες ακολουθείται από τις Διοικήσεις (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) των πιο πάνω δήμων.

Απαιτήσαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι συνάδελφοι.

11 Ιαν 2012

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ OTA ΑΤΤΙΚΗΣ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Δημοτική αρχή Δευτέρα 16/01 12 ώρα το μεσημέρι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ OTA ΑΤΤΙΚΗΣ στους Δήμους και την περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει το άθλιο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που για μήνες ακολουθείται από την Δημοτική αρχή στο Δήμο Αιγάλεω για εκατοντάδες συναδέλφους.

Συνάδελφοι στα συνεργεία καθαριότητας, στους παιδικούς σταθμούς, 4ωρίτες από προγράμματα του ΟΑΕΔ, πάνω από 100 συνάδερφοι αορίστου χρόνου στο Δήμο, πάνω από 350 οικογένειες σε σύνολο μένουν χωρίς εισόδημα και μεροκάματο για 4 έως και 10 μήνες.

Το Κλαδικό Συνδικάτο είναι μαζί τους.

Η προσπάθεια των συναδέλφων να οργανώσουν την πάλη τους βρίσκει την πλειοψηφία του σωματείου είτε αδιάφορη είτε απέναντι. Αυτό το κατέδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις τους , το δείχνει και η τελευταία προσπάθεια από απλούς συναδέλφους να οργανώσουν επίσχεση εργασίας.

Το σωματείο του Δήμου είναι και πάλι απόν. Ντροπή στους συναδέλφους. Ντροπή σε αυτούς τους εργάτες που αδιαφορούν για τον πόνο και την αγωνία του συναδέλφου.

Καλούμε τους συναδέλφους που είναι σε επίσχεση να μην κάνουν πίσω.

Να γίνουν το προζύμι που θα φουσκώσει τον αγώνα όλων των απλήρωτων συναδέλφων, το φιλότιμο και την αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων.

Συνάδελφοι μην φοβηθείτε μην υποκύψετε στους εκβιασμούς της Δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο. Παραμερίστε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Φτιάξτε Επιτροπή Αγώνα από τα κάτω, οργανώστε και κλιμακώστε την πάλη σας. Συναντηθείτε με τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ OTA ΑΤΤΙΚΗΣ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Δημοτική αρχή Δευτέρα 16/01 12 ώρα το μεσημέρι.


Να συνεχίσουμε συντονισμένα

Όλοι για έναν

Ένας για όλους



H Διοίκηση του Συνδικάτου

6 Ιαν 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη του συνδικάτου στους ΟΤΑ και στην Αιρετή Περιφέρεια

Συνάδελφοι


Η επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της πλουτοκρατίας, της Ε.Ε σε βάρος του λαού θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με νέα βαριά και επώδυνα μέτρα που θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Με νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Με μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο τη μείωση του δημοσίου τομέα. Νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις στην υγεία, το φάρμακο και παραπέρα ελάφρυνση των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, συνέχεια στην φορολεηλασία και άλλα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.


Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι στους περισσότερους δήμους της ΑΤΤΙΚΗΣ, τις απολύσεις, τις αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών τομέων των δήμων, κάνουν καθημερινά την ζωή μας κόλαση. Χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.



Με άξονα αυτά τα προβλήματα η διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ αποφάσισε τη συμμετοχή στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη που θα είναι μια αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση και τους Δημάρχους και ταυτόχρονα η πιο δυνατή έκφραση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς.


ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα μέλη του και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και την αιρετή Περιφέρεια σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων Αγ. Φιλοθέης 5β πίσω από την Μητρόπολη.



Με θέμα:


Να συζητήσουμε για την επιτυχία της παναττικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΓΕΝΑΡΗ και την καλύτερη οργάνωση της πάλης μας το επόμενο διάστημα.



Όλοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 11 Γενάρη 2012



H Διοίκηση του Συνδικάτου

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

5 Ιαν 2012

ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΙΩΝ.

Γενάρης 2012


Το σινιάλο για τη μεγάλη έφοδο, με στόχο την ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους έδωσε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε αγαστή συνέργεια με τρόικα, μεγαλοεργοδοσία και εργατοπατέρες τούτες τις μέρες.


Νέες μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ακόμη μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και παράδοση καίριων τομέων των δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις, στην υγεία, το φάρμακο και παραπέρα ελάφρυνση των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, συνέχεια στην φορολεηλασία.


Με μοιρασμένους ρόλους και εκβιασμούς επιδιώκουν να τσακίσουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων, να παραδώσουν τη ζωή και τις ανάγκες μας στην κερδοφορία του κεφαλαίου.


Σήμερα στους Δήμους της Αττικής η απλήρωτη δουλεία τείνει να γίνει καθεστώς, καθώς εκατοντάδες οι συνάδελφοι για μήνες δουλεύουν χωρίς μεροκάματο.


Οι Δήμαρχοι δεν έχουν κανένα δισταγμό, εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανέργων, την προσδοκία για ένα μεροκάματο. Συναινούν στο κούρεμα οργανικών θέσεων και υπηρεσιών και ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες. Με πρόσχημα τις «ανάγκες της χωράς και την κρίση» γίνονται αδίστακτοι έμποροι της ελπίδας των φτωχών, των άνεργων. Απογυμνώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες από προσωπικό δίνοντας το διαβατήριο εισόδου στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.


Έχουν θέσει τους όρους για να τσακίσουν το σταθερό ημερήσιο χρόνο, ο εργαζόμενος να παρέχει δουλεία για το διάστημα που η υπηρεσία θέλει και όποτε θέλει μέσα στο 24ωρο. Σειρά Δήμων έχουν ήδη προχωρήσει στην θέσπιση της 24ωρης λειτουργίας των υπηρεσιών τους με επιχείρημα την έλλειψη προσωπικού. Καλούμε τους συναδέλφους να μην ξεγελαστούν! Η λειτουργιά των παιδικών σταθμών σε μια σειρά Δήμους είναι στο αέρα, με λειψό και ευκαιριακό προσωπικό, με λειψό διαιτολόγιο για νήπια και βρέφη και ανεπαρκή την χρηματοδότηση τους. Οι προϋπολογισμοί των Δήμων δεν αφήνουν καμία αυταπάτη. Η στάση πληρωμών γενικεύεται για εργαζόμενους και δημότες, οι ιδιώτες «επενδυτές» περικυκλώνουν τις υπηρεσίες των ΔΗΜΩΝ.


Συνάδελφοι: Κάνεις να μην ξεγελαστεί!


Το πρόβλημα δεν είναι το εργατικό κόστος όπως μας λένε, ούτε οι ανάγκες μας που ποτέ δεν καλύφτηκαν. Το πρόβλημα είναι η ληστεία από τους κεφαλαιοκράτες του πλούτου που εμείς παράγουμε, είναι το πολιτικό τους προσωπικό που κάνει νόμο την ληστεία.


Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας. Το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή όπως μας λένε. Το δίλημμα είναι ένα. Ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ. Ή ο πλούτος τους ή η ζωή μας.


Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρω, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Είναι σε απεργία πάνω από δυο μήνες. Μας Δείχνουν το δρόμο


Παίρνουμε θέση δίπλα τους στις 17 ΓΕΝΑΡΗ και μαζί με όλη την εργατική τάξη της Αττικής απαιτούμε μισθό και όχι φτωχολόγειο, συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές συμβάσεις, μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σύνταξη και υγεία με βάση τις ανάγκες μας


Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα όλοι οι απλήρωτοι συνάδελφοι.


Αντιπαλεύουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία.


Να χρηματοδοτηθούν τώρα οι Δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την στήριξη των παιδιών, των ανέργων, των γερόντων.


Απαιτούμε τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τον ιδρώτα και τον πλούτο που παράγουμε και όχι την φιλευσπλαχνία των χορτάτων.


Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τους εργατοπατέρες, την διαίρεση συμβασιούχων - μονίμων συναδέλφων, τις αγωνιστικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων.


Παίρνουμε την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας, οργανώνουμε τα σωματεία ως ταξικά οχυρά της πάλης μας. Γυρίζουμε την πλάτη στις πλειοψηφίες της ΠΟΕ- ΟΤΑ.


ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έριξαν χρυσόσκονη στην θηλιά της ανταγωνιστικότητας που μας πνίγει, διαίρεσαν και διαιρούν τους συναδέλφους. Η δε ΑΣΚ (ΣΥΝ) συνεχίζει και σήμερα με τους συμβασιούχους συναδέλφους την γνωστή στάση της: και στο χωροφύλακα ψωμί και στον ληστή χαμπέρι. Αντάμα με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό!


Συνάδελφοι - συναδέλφισσες το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σας καλεί να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα σε όλους τους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία της παναττικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΓΕΝΑΡΗ, για να γίνει πιο δυνατή η ασπίδα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, η νίκη τους είναι η δική μας ελπίδα, για ενωτική αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση και τους Δημάρχους.



Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα!



Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.



Όλοι στην Απεργία ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ


ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.



H Διοίκηση του Συνδικάτου