11 Ιουν 2012

Ας τελειώνουμε με τον κάλπικο συνδικαλισμό της Εργατικής Αριστοκρατίας…!


Σήμερα που εκατοντάδες συνάδελφοι στους Δήμους της χώρας και της Αττικής παραμένουν απλήρωτοι, οδεύουν ξανά και ξανά στον κύκλο της ανεργίας και των απολύσεων, σήμερα που πολλαπλασιάζονται οι δήμοι που παραχωρούν τομείς τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που οι Μ.Κ.Ο εισβάλλουν σε καίριες κοινωνικές δομές αποδομώντας ότι έχει μείνει από την κοινωνική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα, σήμερα που σειρά από Δήμους κηρύσσουν άτυπα χρεοκοπία εξαιτίας της μη χρηματοδότησής τους από το κράτος, σήμερα που τα λαϊκά νοικοκυριά λυγάνε κάτω από τα απανωτά χαράτσια και την επιδρομή της εφορίας, το νόθο όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (με την συμμέτοχη των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΣΚ - Παρεμβάσεις) βρήκε καιρό να χορέψει προεκλογικά πάνω στα αποκαΐδια.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο λέει ο λαός μας.
Κοροϊδεύει και εμπαίζει τους συναδέλφους με τη λεγόμενη εκλογική αποζημίωση !!
Την ώρα που σκιαμαχεί για τα εκλογικά ψίχουλα έχει βάλει πλάτη για να περάσει η μεγάλη επιδρομή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ - Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντία σε κάθε δικαίωμα μας. Δεν είναι αυτοί άραγε και οι δυνάμεις τους που στους περισσότερους Δήμους έχουν συνηγορήσει - αν δεν έχουν πρωταγωνιστήσει κιόλας  - για να επεκταθούν λειτουργίες των Δήμων, σε 24ωρη και 7ημερη βάση; Που σημαίνει ότι έχουν στρώσει το δρόμο για να έρθει σε σύντομο διάστημα η κατάργηση κάθε υπερεργασίας και υπερωρίας, αφού το θεσμικό καθεστώς που έχουν επιβάλλει μαζί με τους Δημάρχους (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ) αφήνει πόρτες και παράθυρα ανοιχτά για ακόμα πιο φτηνό εργατοϋπάλληλο με διευθέτηση του ωραρίου τους.
Παραπλανούν και είναι συνένοχοι, επιχειρούν να σύρουν τους συναδέλφους με την απέλπιδα λογική « ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» ! στον γκρεμό.
Συνάδελφοι μην ακουμπάτε στην αδιέξοδη λογική του νόθου συμβουλίου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ για ψίχουλα, προστατεύστε το ωράριο και το 5ήμερο, παλέψτε για μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους. Οργανώστε την πάλη για αναπλήρωση του μισθού και του μεροκάματο που δεν φτάνει να στηρίξει τη ζωή της οικογένειάς μας. Ο δήθεν «αγωνιστικός τσαμπουκάς» του κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι το ατού των κυβερνήσεων, όχι το δικό μας. Να ξεμπερδέψουμε μαζί τους όσο γίνεται πιο γρηγορότερα, γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους.


Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές τιμωρήστε με την ψήφο σας όλους αυτούς που μας καλούν να συμφιλιωθούμε με ψίχουλα, όλους αυτούς που μας προετοιμάζουν να αποδεχτούμε ξανά την λογική της «καμένης γης» που τάχα θα παραλάβουν. Οργανώστε τώρα τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολίτικης και της εξουσίας του κεφαλαίου που φορτώνει στις πλάτες μας την κρίση του.
Στο αλώνι της ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε με κεντροαριστερά είτε κεντροδεξιά κυβέρνηση οι εργαζόμενοι θα μείνουν με τα άχυρα και τα αφεντικά με τον καρπό του κόπου μας.
Στεριώνουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία, ανοίγουμε το δρόμο για τη δική μας εξουσία


H Διοίκηση του Συνδικάτου

7 Ιουν 2012

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιούνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   Ιούνης 2012

Στα πλαίσια των διεκδικήσεων του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» έχει ζητήσει συνάντηση με τους Υπουργούς  Εργασίας και Εσωτερικών καθώς και την Π.Ε.Δ.Α. Σήμερα Πέμπτη 7 Ιούνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).
Στην συνάντηση αναδείξαμε ότι στις 30 Ιούνη λήγει το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όπως και οι Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτό, με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους οι 4000 εργαζόμενοι και οι 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν.
Απαιτήσαμε από την Π.Ε.Δ.Α να ανανεωθούν τώρα οι Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια αλλά και η επέκταση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία 4000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλειά τους, με την άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία με την κυβέρνηση προκειμένου να  εξασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Καλούμε τους εργαζόμενους του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα σε όλους στους Δήμους της Αττικής.
Να εξασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Να υπογραφούν τώρα νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

                                               H Διοίκηση του Συνδικάτου

1 Ιουν 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Βασίλη Μπίνο από αστυνομικές δυνάμεις χτες το βράδυ έξω από το σπίτι του, με αυτόφωρη διαδικασία και βρέθηκε στο κελί με τις ανυπόστατες κατηγορίες.
Το έγκλημα που διέπραξε ο συνάδελφος ηταν ότι μαζί με άλλους συνδικαλιστές των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,  πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα των εργατών για την υπογραφή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ικανοποιητικά μεροκάματα, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοτική Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά.
Η ενέργεια αυτή όπως και άλλες παρόμοιες έχουν στο στόχαστρο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για συμβάσεις με ικανοποιητικά μεροκάματα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στη Ζώνη, αλλά και γενικότερα και να τους αναγκάσουν να υποταχθούν στο ένα με δύο μεροκάματα το μήνα που θα πληρώνονται σύμφωνα με τη συνθήκη Μπολγκεστάιν.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτεί  την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου, το σταμάτημα της τρομοκρατίας και της καταπάτησης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών  δικαιωμάτων και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τα δικαιώματα της εργατικής Τάξης.



H Διοίκηση του Συνδικάτου

Φωτογραφίες από στην Μακρόνησο