22 Σεπ 2013

Όλοι στην απεργία την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη. Συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Συνάδελφοι
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο και τους Δήμους χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ότι εργατικό-λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.
Ήδη στον κλάδο έχουμε 2234 σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και από την Δευτέρα 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν 3500 χιλιάδες δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, που άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα
Είναι καθαρό συνάδελφοι ότι μπροστά μας έχουμε απολύσεις που δημιουργούν συνθήκες τρόμου στους εργαζόμενους.
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα τη γλυτώσει, είμαστε όλοι μπροστά σε μία κατάσταση αναμονής να έρθει και η σειρά μας για απόλυση! Να μην το επιτρέψουμε, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Να πάρουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας, αλλά και το περιεχόμενο – πλαίσιο πάλης, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία παραμερίζοντας αυτές τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν και ταυτόχρονα εκφυλίζουν τους αγώνες μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους να βγάλουν συμπεράσματα. Να παλέψουν για:
·        Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων
·        Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους..
·        Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.
·         Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.                                                           

                                           H Διοίκηση του Συνδικάτου