29 Σεπ 2013

ΌΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού! Καθημερινά όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης στις ζωές μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό. Ετοιμάζουν και νέο ασφαλιστικό, με μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στο εφάπαξ, επιπλέον μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Ήδη στον κλάδο έχουμε 2234 σχολικούς φύλακες και 3500 δημοτικοί αστυνομικοί, που είναι σε διαθεσιμότητα ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, που άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μια λύση υπάρχει: Ο καθημερινός αγώνας και η συσπείρωση στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, η πίστη στο δίκιο μας, για να μην περάσουν τα σχέδια τους.
Οι μάχες που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα δεν πήγαν χαμένες! Έβαλαν εμπόδια, καθυστέρησαν τα κυβερνητικά μέτρα. Καθημερινά πιέζουμε, δυσκολεύουμε την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών. Έχουμε αποκτήσει σημαντική πείρα, για να δώσουμε τη συνέχεια που πρέπει!
Κανένας μόνος του! Κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα τη γλυτώσει, είμαστε όλοι μπροστά σε μία κατάσταση αναμονής να έρθει και η σειρά μας για απόλυση! Να μην το επιτρέψουμε, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Να πάρουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία παραμερίζοντας αυτές τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν και ταυτόχρονα εκφυλίζουν τους αγώνες μας.
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, με καλύτερη οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, με μεγαλύτερη συσπείρωση στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας. 
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συνάδελφους στους Δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11:00 στην Ομόνοια.         
 Βουλιάζουμε τους δρόμους της Αθήνας .


H Διοίκηση του Συνδικάτου

27 Σεπ 2013

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ



Με ένα νέο λιβελογράφημα επανέρχεται η ΠΟΕ ΟΤΑ στην μανιασμένη επίθεση που έχει ξεκινήσει κατά του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Με μπόλικες ύβρεις σηκώνει για μια ακόμη φορά σκόνη για να κρύψει το συμβιβασμό και την υποταγή της στην κυβερνητική πολιτική.
Εγκαλεί το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ότι  αναμασάει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και δεν διαβάζει τα δελτία τύπου της Ομοσπονδίας. Σας ενημερώνουμε ότι επειδή ακριβώς διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου που βγάλατε στις 23/8/2013 βρήκαμε ότι είναι σε ευθεία γραμμή με τις θέσεις του Υπουργείου.
Πού διατυπώνει το Δελτίο Τύπου με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την υποτιθέμενη αντίθεση σας στην κινητικότητα ή στην αξιολόγηση;
Για τους σχολικούς φύλακες  ζητάτε απαντήσεις σε ότι λέει ο  νόμος για την κινητικότητα και  την αναγνώριση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Για την Δημοτική Αστυνομία  η αγωνία σας είναι αν θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες και όπως χαρακτηριστικά γράφετε «αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η άμεση ενεργοποίηση της κινητικότητας.»
Γράφετε ότι είστε υπέρ της αξιολόγησης όχι αν είναι ενταγμένη στα μνημόνια ναι αν είναι  ενταγμένη στον Καλλικράτη!!
Αναδείξατε τα ευτράπελα της μοριοδότησης προφανώς για να εγκαλέσετε το Υπουργείο να μας αξιολογεί καλύτερα πριν μας απολύσει..
Όσον αφορά τη πολεμική σας περί μαγαζιών καλύτερα να κοιτάτε τον εαυτό σας στο καθρέπτη καθώς η ΠΟΕ ΟΤΑ από μαγαζί του κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ τώρα επιχειρεί να γίνει μαγαζί του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος για να έχετε την δυνατότητα να μιλάτε για κοινή πάλη και αγώνες κλπ θα πρέπει πρώτα και κύρια να πάρετε πίσω την απόφαση για αποκλεισμό δεκάδων σωματείων από το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.
                                 
                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου

23 Σεπ 2013

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απειλές.



Δελτίο Τύπου


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απειλές σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών από τον κλάδο των ΟΤΑ. Τέτοιες ενέργειες έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους που αγωνίζονται απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Γιατί αυτοί που καταφεύγουν σε απειλές και τρομοκρατούν είναι οι ίδιοι που μισούν τους αγώνες, αρνούνται την ταξική πάλη, είναι τσιράκια και μπράβοι των αφεντικών. Είναι το βάρβαρο και δολοφονικό χέρι της εργοδοσίας. 
Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα να απομονώσουν και να διώξουν τους φασίστες από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
 

                                      H Διοίκηση του Συνδικάτου

22 Σεπ 2013

Όλοι στην απεργία την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη. Συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Συνάδελφοι
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο και τους Δήμους χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ότι εργατικό-λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.
Ήδη στον κλάδο έχουμε 2234 σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και από την Δευτέρα 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν 3500 χιλιάδες δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, που άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα
Είναι καθαρό συνάδελφοι ότι μπροστά μας έχουμε απολύσεις που δημιουργούν συνθήκες τρόμου στους εργαζόμενους.
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα τη γλυτώσει, είμαστε όλοι μπροστά σε μία κατάσταση αναμονής να έρθει και η σειρά μας για απόλυση! Να μην το επιτρέψουμε, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Να πάρουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας, αλλά και το περιεχόμενο – πλαίσιο πάλης, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία παραμερίζοντας αυτές τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν και ταυτόχρονα εκφυλίζουν τους αγώνες μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους να βγάλουν συμπεράσματα. Να παλέψουν για:
·        Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων
·        Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους..
·        Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.
·         Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.                                                           

                                           H Διοίκηση του Συνδικάτου

18 Σεπ 2013

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα χτες στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Επιβεβαιώνεται και από τη δολοφονία του 34χρονου νέου, ότι αυτό το φασιστικό μόρφωμα αποτελεί το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπάνε όποιον αγωνίζεται, όποιον εργαζόμενο ή νεολαίο σηκώσει κεφάλι. Γιατί μισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα, και μισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά άλλους σκοπούς, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών. 
Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι ο λαός να διώξουν τους φασίστες από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των Δήμων στις Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη να καταγγείλουν με ανακοινώσεις τους την δολοφονία καθώς και τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Καλούμαι τους εργαζομένους από τους Δήμους του Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος αύριο Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας στη συγκέντρωση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του Πειραιά.

                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου

15 Σεπ 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός μίλησε για αισιοδοξία, ότι μέχρι το 2020 η χώρα θα έχει γίνει ανταγωνιστική και ισχυρή, θα έχει ξανοιχτεί στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ο λαός έχει πια πείρα. Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου εκφράζουν αισιοδοξία, ετοιμάζουν νέα διαρκή σφαγή των εργαζόμενων και του λαού.
Οι εξελίξεις στον κλάδο τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς: Ήδη έχουμε τους  σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και μέχρι τις 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν οι συνάδελφοι δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Οι παιδικοί σταθμοί έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων.
Ο νόμος για το νέο σχολείο που ψηφίστηκε στη Βουλή κάνει την κατάσταση στην παιδεία για την λαϊκή οικογένεια εκρηκτική.
Προχωράνε ακάθεκτα τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους κρίσιμους, για τη ζωή του λαού, τομείς (νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, καθαριότητα, πράσινο, αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες, κλπ.). Ξέρουμε καλά ότι χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και η αύξηση της ανταποδοτικότητας.
Ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ κλπ.
Για μας αγαπητοί συνάδελφοι είναι καθαρό ότι η  ΠΟΕ ΟΤΑ δε μπορεί να οργανώσει και να συντονίσει τη δράση των σωματείων, αφού κινείται στη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής. Δείτε τη συμφωνία τους με την κυβέρνηση για την αξιολόγηση δομών και προσώπων και την κινητικότητα
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ είναι αυτό που μπορεί να συντονίσει και να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων στον κλάδο γιατί έχει καθαρό ταξικό προσανατολισμό και πλαίσιο που απαντάει στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων αναδεικνύοντας τους υπαιτίους.

Απαιτείται να ριχτούμε όλοι στη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 18 & 19 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, 10.30 π.μ στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Τις λίγες μέρες που απομένουν πρέπει να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε επιχειρησιακό σωματείο. Με γενικές συνελεύσεις εκεί που δεν έχουν γίνει, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.
Όλοι σαν ένας άνθρωπος να πούμε, «τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία».
Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.
Να πάρουν φωτιά τα γκαράζ και τα δημαρχεία. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς.

Να Κλιμακώσουμε τον αγώνα με μαζική συμμετοχή όλων μας στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.

Να προετοιμάσουμε τη δουλειά μας στα σωματεία και μαζί με τις λαϊκές επιτροπές να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της πάλης μπροστά στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Να ανοίξουμε αυτό το ζήτημα στις ΓΣ των επιχειρησιακών σωματείων και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους. Να μην το επιτρέψουμε, να κόψουμε τα χέρια σε όποιον επιχειρήσει να αφήσει άστεγο, τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον ίδιο το συνάδελφο μας.

Απαντώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, το ταξικό κίνημα προετοιμάζει το Σάββατο 5 Οκτώβρη συλλαλητήριο στην Αττική στην Ομόνοια στις 11πμ. απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική. Δε θα περιμένουμε μόνο την ημέρα εκείνη, αλλά δουλεύουμε οργανωμένα και με συλλογικές διαδικασίες για την επιτυχία του, την ενημέρωση των εργαζομένων, την ανάγκη που υπάρχει σήμερα για την ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας αναδεικνύοντας το ρόλο της ΠΟΕ ΟΤΑ, των δημοτικών αρχών. Δε θα χαρίσουμε σε κανέναν το δικαίωμά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα σήμερα. Παίρνουμε εμείς, οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ΜΑΖΙ με τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την υπόθεση στα χέρια μας. Να γίνουμε εμείς αφέντες του πλούτου που παράγουμε.

Γι΄ αυτό επιμένουμε στο σχεδιασμό και τη δράση για την αλλαγή συσχετισμών δύναμης στα πρωτοβάθμια σωματεία που πάνε για εκλογές, με την ενίσχυση των ταξικών ψηφοδελτίων, με νέες δυνάμεις στις γραμμές του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ. Σωματεία με γερές βάσεις στους τόπους δουλειάς, αποκούμπι των εργαζομένων, δύναμη ελπίδας και ανατροπής.                        


Η Γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ




                                                        Ψήφισμα                      15/9/2013
  
Η  Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής καταδικάζει τι σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική επίθεσης στη Συρία.
Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού κλιμακώνεται, σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση  στη Συρία από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την Γαλλία.
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για το έγκλημα που θα συντελεστεί, γιατί όπως και στο παρελθόν, συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς με την παροχή διευκολύνσεων, όπως η βάση της Σούδας και η χρήση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Έχουν τεράστια ευθύνη και αυτέ ς οι πολιτικές δυνάμεις που με τον ένα ή των άλλο τρόπο νομιμοποιούν την επέμβαση, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα για την χρήση χημικών αερίων κλπ.
 Είναι γνωστή η επιχειρηματολογία τους,  τα ίδια προσχήματα χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν και στο παρελθόν στρατιωτικές  επεμβάσεις όπως στο Ιράκ.
Η εργατική τάξη, το ταξικό κίνημα δε μπορεί παρά να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γι αυτές τις εξελίξεις, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων στην περιοχή. Να μην πιστέψει κανείς τα λόγια τους ότι τάχα επιδιώκουν ειρηνική λύση, κανένας εφησυχασμός. Είναι έτοιμοι από καιρό, χρόνο κερδίζουν για να εξασφαλίσουν πιο στέρεες  συμμαχίες για τα συμφέροντα τους.
Κανένα συμφέρον δεν έχει η εργατική τάξη από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ποτέ δεν είχε από το μακέλεμα του λαού μιας χώρας, μόνο η αστική τάξη βλέπει κέρδη και ωφέλει από τέτοιες στρατιωτικές επεμβάσεις. 
-        Καταδικάζουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την σχεδιασμένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κάθε λαός έχει δικαίωμα να καθορίζει μόνος το μέλλον  του.
-        Απαιτούμε καμία εμπλοκή και καμία διευκόλυνση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
-        Να κλείσει τώρα η βάση στη Σούδα και όλες οι στρατιωτικές βάσης του ΝΑΤΟ.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας

Η Γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος στελεχών του ταξικού κινήματος από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Η άνανδρη επίθεση από τα φασιστοειδή τσιράκια της εργοδοσίας και γνωστά στην κοινωνία του Περάματος, με ρόπαλα και σιδερολοστούς οδήγησαν 9 πρωτοπόρους αγωνιστές  στο νοσοκομείο.

Αυτός είναι ο ρόλος τους και η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι πρέπει να τους απομονώσουν από κάθε χώρο δουλειάς.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των δήμων με ανακοινώσεις να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τα μαντρόσκυλα και τους μπράβους των αφεντικών.
                                     
  Η Γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

13 Σεπ 2013

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος στελεχών του ταξικού κινήματος από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Η άνανδρη επίθεση από τα φασιστοειδή τσιράκια της εργοδοσίας και γνωστά στην κοινωνία του Περάματος, με ρόπαλα και σιδερολοστούς οδήγησαν 9 πρωτοπόρους αγωνιστές  στο νοσοκομείο.

Αυτός είναι ο ρόλος τους και η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι πρέπει να τους απομονώσουν από κάθε χώρο δουλειάς.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των δήμων με ανακοινώσεις να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τα μαντρόσκυλα και τους μπράβους των αφεντικών.
                                       
H Διοίκηση του Συνδικάτου

11 Σεπ 2013

ΟΛΟΙ στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 -19 Σεπτέμβρη



ΟΛΟΙ  την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση 10.30πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ
Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε μαζικά όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός μίλησε για αισιοδοξία, ότι μέχρι το 2020 η χώρα θα έχει γίνει ανταγωνιστική και ισχυρή, θα έχει ξανοιχτεί στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ο λαός έχει πια πείρα. Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου εκφράζουν αισιοδοξία, ετοιμάζουν νέα διαρκή σφαγή των εργαζόμενων και του λαού.
Οι εξελίξεις στον κλάδο τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς: Ήδη έχουμε τους  σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και μέχρι τις 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν οι συνάδελφοι δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, που θα φύγουν άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Οι παιδικοί σταθμοί έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων. Αντί να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι σταθμοί, οι δήμαρχοι προχωράνε σε νέες προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις. Είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικό το να αλλάζουν τα παιδιά κάθε 2 μήνες παιδαγωγό. Η κατάσταση αυτή μαζί με τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν έξω από παιδικούς σταθμούς κάνει την κατάσταση εκρηκτική
Ο νόμος για το νέο σχολείο που ψηφίστηκε στη Βουλή κάνει την κατάσταση στην παιδεία για την λαϊκή οικογένεια εκρηκτική. Αυτός ο νόμου είναι αντιδραστικός. Αρκετά παιδιά θα πετιούνται έξω από την εκπαίδευση ακόμη και από το λύκειο. Η παραπαιδεία ενισχύεται, ο αποκλεισμός των παιδιών της εργατικής τάξης είναι δεδομένος.
Προχωράνε ακάθεκτα τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους κρίσιμους για τη ζωή του λαού τομείς (νερό, λιμάνια,  αεροδρόμια, ενέργεια, καθαριότητα, πράσινο, αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες, κλπ. Ξέρουμε καλά ότι χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και η αύξηση της ανταποδοτικότητας.
Ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ κλπ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.
Να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία. Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!  Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία.
Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση. Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.
Να πάρουν φωτιά τα γκαράζ και τα δημαρχεία. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την περιφέρεια  να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Έχουμε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξίας και μπορούμε να τα καταφέρουμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση τους και τους παραπλανούν.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, με μαζική συμμετοχή όλων μας στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.
·        Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
·        Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.
·        Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΠΑΦΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
·        Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
·        ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !
ΟΛΟΙ  την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση 10.30πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
                                           
                                     H Διοίκηση του Συνδικάτου

6 Σεπ 2013

Για την συνάντηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α.



Σεπτέμβρης  2013

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη  συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).
Στη συνάντηση εκφράσαμε τη ριζική αντίθεση μας στην αξιολόγηση δομών και προσώπων, την κινητικότητα, την ενδοδημοτική κινητικότητα, που προωθείται από τους δημάρχους και έχει τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και ΠΟΕ ΟΤΑ.
Αυτές οι προτάσεις από τους δημάρχους ουσιαστικά δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις, αποδέχονται την παράδοση βασικών τομέων των δήμων στους ιδιώτες είτε απευθείας, είτε μέσο ΣΔΙΤ και την ανταποδοτικότητα .

Εκφράσαμε την αντίθεση μας στο ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν ανοίξει, όσοι ανοίξουν έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων. Αντί να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι σταθμοί, οι δήμαρχοι προχωράνε σε νέες προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις. Πράγμα που είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικό να αλλάζουν τα παιδιά κάθε 2 μήνες παιδαγωγό. Η κατάσταση αυτή μαζί με τις χιλιάδες παιδιά που μείνουν έξω από παιδικούς σταθμούς κάνει την κατάσταση εκρηκτική.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αναδείχνοντας τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, καλεί τα Σωματεία των δήμων και τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στις 18 & 19 Σεπτέμβρη στα χέρια τους. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρος δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο να οργανώσουν την πάλη για να μην περάσει η αξιολόγηση και η κινητικότητα που οδηγούν σε απολύσεις.

Να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος Πλ. Κάνιγγος) για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας για την οργάνωση του αγώνα με τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων.

                                            
                                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΌΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ



Συνάδελφοι
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης που με την ψήφιση του νομοσχέδιου για το νέο λύκειο την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη κάνει την κατάσταση στην παιδεία για την λαϊκή οικογένεια εκρηκτική.
Αυτό το νομοσχέδιο είναι βαθιά αντιδραστικό. Αρκετά παιδιά θα πετιούνται έξω από την εκπαίδευση ακόμη και από το λύκειο, η παραπαιδεία θα ενισχύεται, ο αποκλεισμός των παιδιών της εργατικής τάξης είναι δεδομένος.
Αυτό το νομοσχέδιο είναι σε αντίθεση με την ανάγκη για ενιαίο υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο που θα μορφώνει και μετά θα δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τα παιδιά μας και την επαγγελματική εκπαίδευση μέσα από δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές. 
Απαιτούμε:  
·        Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.
·        Όχι στο σχολείο της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
·        Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που θα τα μορφώνει και δεν θα τα εξοντώνει. Ένα σχολείο που να ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Μετά το ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο όλοι οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης είτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.
·        Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών. Όχι στην υποχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας και των δήμων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία, όλους τους συνάδελφους στους Δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.
              Όλοι μαζί μια φωνή και μια γροθιά, για να μην περάσει η αμορφωσιά, η ημιμάθεια.
    
                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου

3 Σεπ 2013

Προς τους συντάχτες τις κατάπτυστης ανακοίνωσης της ΠΟΕ ΟΤΑ:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τους συντάχτες τις κατάπτυστης ανακοίνωσης της ΠΟΕ ΟΤΑ:

Για τα χιλιομασημένα επιχειρήματα και την λάσπη που μέσα από δυο σελίδες ρίχνεται, να σας πληροφορήσουμε ότι έχουν προηγηθεί άλλοι αντικομουνιστές πριν από σας ο Πάγκαλος, η Χρυσή Αυγή, ο Γεωργιάδης λοιποί  και μη εξαιρετέοι.   
Είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι με τον αντικομουνισμό θα ξεφύγετε.

Μια  φωτογραφία είναι όσο χίλιες λέξεις.

Δεν θα υπάρξει αμαξοστάσιο, δημαρχείο χώρος δουλειάς που να μην έχει την αφίσα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, μια αφίσα που μιλάει από μόνη της, που τόσο πολύ σας ενοχλεί και δικαιολογημένα.

Απαντήστε σε πόσους και ποιους εργαζόμενους θα μπει η θηλιά στο λαιμό από την  κινητικότητα στην οποία συμφωνήσατε.
H Διοίκηση του Συνδικάτου