2 Ιαν 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ



                                                                                                                                                       Γενάρης 2014
Η Κυβέρνηση προχωράει τους σχεδιασμούς της για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων τους Δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Την στιγμή που ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάθεσης σε πανελλαδικό επίπεδο των εργοστασίων διαχείρισης των απορριμμάτων (όλα στον «εθνικό εργολάβο») με την διαδικασία των ΣΔΙΤ και την εκμετάλλευση για 25-30 χρόνια (όπως η Αττική Οδός) ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Καμίνης έφερε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ότι έρχεται «αιφνιδιαστικός θάνατος» της καθαριότητας όπως έγινε με την Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες.
Τίποτα κε Καμίνη και υπόλοιποι κύριοι της ΚΕΔΕ δεν είναι αιφνιδιαστικό. Πρόκειται για μια πολιτική που με γοργό βήμα εφαρμόζεται και που και σεις έχετε βάλει πλάτη. Ακόμη και αν η προεκλογική περίοδος κάνει μερικούς από εσάς να σηκώσετε τους τόνους όλοι ξέρουν ότι την επομένη των εκλογών θα ευλογείται τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Εμείς οι εργαζόμενοι που θα βρεθούμε άνεργοι αλλά και οι λαϊκή οικογένεια που θα πληρώσει διπλά και τρίδιπλα τέλη έχουμε το καθήκον να εναντιωθούμε στην ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων των δήμων.
Καλούμε όλα τα Σωματεία των Δήμων, τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο για να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πόλο αντίστασης στην νέα λαίλαπα που ετοιμάζουν στο κλάδο.
Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.
H Διοίκηση του Συνδικάτου