7 Μαρ 2014

Δυναμική παρουσία των συναδέλφων στα κεντρικά του ΟΑΕΔ


Την Πέμπτη 6 Μάρτη πραγματοποιήσαμε η στάση εργασίας των εργαζόμενων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στους Δήμους και στην Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής γιατί έχει περάσει ένας μήνας από τότε που η Διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε δεσμευτεί ότι με συνεννόηση με το υπουργείο εργασίας ο εργαζόμενος θα έχει δικαίωμα αδείας, άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχείας.
Με την δυναμική παρουσία πολλών συναδέλφων στα κεντρικά του ΟΑΕΔ, έγινε παρέμβαση στην Διοίκηση για τα άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας».
Μετά από απαίτηση του Συνδικάτου ΟΤΑ, αποσπάσαμε τις εξής δεσμεύσεις:
-          Η διοίκηση του ΟΑΕΔ θα ζητήσει από το ΙΚΑ την ανανέωση και θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας με απλή βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.
-          Η διοίκηση του ΟΑΕΔ θα ζητήσει την εφαρμογή του νόμου για τα εργατικά ατυχήματα.
-          Σχετικά με το αίτημά μας για να ισχύσει ο Ν. 3302/2004 και για εμάς (άδειες, άδειες ασθένειας, εγκυμοσύνη κ.α.), ο ΟΑΕΔ έστειλε με έγγραφό του από τις 4/2/2014 θετικό αίτημα προς το Υπ. Εργασίας, το οποίο ακόμα δεν έχει απαντηθεί.
-          Όσο αφορά το αίτημά μας για δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, μας είπαν ότι δεν έγινε δεκτό από τους αντίστοιχους οργανισμούς (ΟΑΣΑ, ΜΕΤΡΟ κ.α.), ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και των γιατρών δεν υπήρχε θετική απάντηση από πλευράς ΟΑΕΔ.
Συνάδελφοι: Οι δεσμεύσεις που αποσπάσαμε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει επανάπαυση ή απογοήτευση από το γεγονός ότι κάποια βασικά ζητήματα δεν λύθηκαν ακόμα. Αντίθετα, θα πρέπει να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τον αγώνα μας, να διευρύνουμε τον κύκλο των παρεμβάσεών μας (π.χ. Υπ. Εργασίας).
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Συνδικάτου για τα πεντάμηνα για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματά μας.
                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου