24 Μαρ 2016

ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε τη Τετάρτη 23-3-2016 παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη με αφορμή τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα που έφτασαν σε σημείο να έχουμε και νεκρό.
Στη παρέμβαση μας αναδείξαμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στο Δήμο της Αθήνας αποτελούν συχνό φαινόμενο λόγω της παντελής έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αλλά της υποστελέχωση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο λόγο της έλλειψης προσωπικού αλλά και την υποβάθμιση στο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Καταγγείλαμε τη υποκριτική στάση του Δημάρχου που έκανε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του αμαξοστασίου. Έχει ευθύνες γιατί υλοποιεί πλήρως την αντεργατική αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με  κύριο στόχο έχει την μείωση του «κόστους» δημιουργώντας αυτές τις ελλείψεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα να έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. 
Καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να απαιτήσουν τώρα τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού με πλήρη Μισθολογικά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα, κανένας δήμαρχος και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων.
 Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας στη οικογένεια του συναδέλφου και καλούμε τους συναδέλφους να παρευερθούν.     
 


                                          
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ