5 Οκτ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:30 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τρίτη 11 του Οκτώβρη από τις 11:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου όπως και στη συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 1 το μεσημέρι. 
Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα και στην πραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους.
Τι λέει η τροπολογία;
«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις […] για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα […] παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31.12.2017, λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς […]. Στην ως άνω παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών […] η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει του δύο μήνες.»
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά τη παράτση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους δυμινίτες συμβασιούχους. 
Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ανοίγουν το δρόμο στους Δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιόν θα κρατήσουν και ποιόν θα  απολύσουν. 
Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι χειρότερη κι από την προηγούμενη τροπολογία που είχε καταθέσει η ίδια κυβέρνηση και που προέβλεπε την αυτοδίκαιη επέκταση των συμβάσεων μέχρι 01.01.2017, χωρίς να συνδέει την επέκταση των συμβάσεων με τις «διαθέσιμες πιστώσεις» και χωρίς να αποκλείει τους διμηνίτες.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το λεγόμενο «αυτόματο κόφτη», που στην κυριολεξία είναι η δαμόκλειος σπάθη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, υλοποιεί τα αιτήματα των Δημάρχων.
Ο αρμόδιος Υπουργός γνωρίζει πλήρως ότι πολλές δημοτικές αρχές προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους.
Το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών καθαριότητας μας αφορούν όλους. Αφορούν καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Απαιτούμε:
Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.
Απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, και τα καλούμε να στηρίξουν τροπολογία στη Βουλή που να προβλέπει:
Την επέκταση όλων των συμβάσεων μέχρι 31.12.2017 και με τη λήξη της παράτασης την   αυτόματη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τρίτη 11 του ΟΚΤΩΒΡΗ από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου αλλά και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 1 το μεσημέρι.  



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ