14 Οκτ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 5:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι σσες εμείς έχουμε τη δύναμη. Κανένας κλάδος μόνος του. Ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υπόλοιπους κλάδους. Απαιτούμε τώρα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για όλο το κλάδο. Απαιτούμε όλα αυτά που χάσαμε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Απαιτούμε μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας. Απαιτούμε όλοι να έχουν Μόνιμη Δουλειά με Πλήρη Μισθολογικά και Ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τη Δευτέρα στις 17 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι καταβαίνουν στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Ειδικά στο κλάδο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κυβέρνηση και δήμαρχοι υιοθετώντας πλήρως τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν βάλει στόχο να τσακίσουν ότι δικαιώματα μας έχουν απομείνει προκειμένου να ικανοποιήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Τσακίζουν τη Μόνιμη Εργασία και την ανταλλάσουν με νέες ευέλικτες μορφές όπως είναι τα προγράμματα της φτώχιας και τη μιζέριας των 490 ευρώ, τσακίζουν τους μισθούς προκειμένου να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος. Παράλληλα η ληστρική φορολογία συνεχίζει να μας πνίγει.
Απέναντι σε αυτή τη πολιτική χαράζουμε τις δικό μας δρόμο υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.
Παραμέρισε τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, τη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Έχουν και αυτοί ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο κλάδο. Συμφώνησαν να εισαχθούν στους δήμους οι ελαστικές μορφές εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, δεν είπαν κουβέντα για την εισαγωγή των προγραμμάτων στους δήμους. Ακόμα και τώρα υπερασπίζονται τους σημερινούς, σύγχρονους όρους σκλαβιάς μέσα από τα 2μηνα και τα 3μηνα  που το μόνο που γεννούν είναι φτώχια και μιζέρια και αμύθητα πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες.     
Η προχθεσινή κινητοποίηση με τους συναδέλφους συμβασιούχους απέδειξε ότι όταν εμείς παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας οργανωμένα και με σωστό προσανατολισμό μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο δεν μπορεί να δουλέψει, καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Τώρα ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στις 17 του Οκτώβρη στις 6:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.





                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ