29 Νοε 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφισσα / φε
Χωρίς καμιά καθυστέρηση οργανώνουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εργοδοσίας. Να μην τους επιτρέψουμε να μας πιάσουν στον ύπνο σε περίπτωση που φέρουν πιο μπροστά τα μέτρα. Σπάμε αυταπάτες ότι δήθεν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το καλό μας. Κυβέρνηση και κουαρτέτο είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Μοναδικός σκοπός τους είναι το πως θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο δικαιώματα και κατακτήσεις μας, πως θα λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών και τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ.
Μειώνουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργούν το εφάπαξ. Μειώνουν το αφορολόγητο. Απελευθερώνουν τις απολύσεις και στο δημόσιο μέσα από την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία αλλά και από τον τελευταίο νόμο για τη κινητικότητα που ψήφισαν με τη μορφή του κατεπείγοντος που ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους νόμους του Μανιτάκη – Μητσοτάκη αλλά και του Βερναρδάκη. Περιορίζουν ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση μέσα από τις ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο. Φέρνουν το λοκ άουτ. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.
Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ αλλά και της ΠΟΕ ΟΤΑ απόδειξαν ότι δεν θέλουν την ενότητα των εργαζομένων ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θέλουν απεργίες τουφεκιές στον αέρα. Με τη στάση τους, τη πολιτική τους απέδειξαν ότι είναι πλήρως υποταγμένοι στο σημερινό σάπιο σύστημα. Είναι αυτές οι πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ που πρότειναν στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το νέο σύστημα της αξιολόγησης και της στοχοθεσίας. Είναι αυτές οι πλειοψηφίες που έβαλαν πλάτη ώστε να περάσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας στην αρχή στους δήμους και μετά στο υπόλοιπο δημόσιο. Είναι αυτές οι πλειοψηφίες που ακόμα και σήμερα και παρά το λυσσαλέο πόλεμο που δεχόμαστε αυτές οι ηγεσίες εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία διαχωρίζοντας τους ανάλογα με τη εργασιακή τους σχέση.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ.
Στους δήμους και τη περιφέρεια η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υλοποιούν μέχρι κεραίας την αντιδραστική νομοθεσία. Εξ αιτίας αυτής της πολιτικής τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων είναι χιλιάδες με αποτέλεσμα η εντατικοποίηση της εργασίας να έχει χτυπήσει κόκκινο. Και αντί οι δημοτικές αρχές να ζητήσουν Μόνιμο Προσωπικό αυτό που ζητούν είναι η επέκταση των προγραμμάτων της φτώχιας και της μιζέριας, 2μήνες και 3μηνες συμβάσεις προκειμένου να ανακυκλώνουν την ανεργία. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση της δεύτερης φοράς «αριστερά» προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος προχωράει στη κατάργηση των Βαρέων και τα Ανθυγιεινών εναρμονίζοντας τη Ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους προειδοποιούμε, μην τολμήσουν.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους και στο καθένα ξεχωριστά. Στις 8 του Δεκέμβρη να μην πάει κανένας για δουλειά να νεκρώσουν όλοι οι εργασιακοί χώροι. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Από τη συμμετοχή θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Παλεύουμε για να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Παλεύουμε για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που μας ετοιμάζουν. Παλεύουμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας. Σήμερα η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να έχουμε μισθούς και συντάξεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Τη σιωπή, τη μη συμμετοχή μας στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της θα την χρησιμοποιήσουν ως συμφωνία στη νέα αντεργατική λαίλαπα που μας ετοιμάζουν. Μην τους επιτρέψουμε.  
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ