20 Φεβ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε / σσα πάρε μέρος στη ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ σου, η παρουσία σου είναι επιβεβλημένη.  Η επίθεση της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων εντείνεται. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παραμείνουμε άλλο απαθής μπροστά και στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεων μας.      
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης με τη καθοριστική συμβολή της ΚΕΔΕ. Αναδιαρθρώσεις που έχουν να κάνουν με  το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και τις υποδομές σε μια σειρά τομείς όπως της καθαριότητας, του αθλητισμού και του πολιτισμού σε επιχειρηματικούς ομίλους. Βρίσκεται υπό ψήφιση νομοσχέδιο που έχει να κάνει με τη διαχείριση της απορριμμάτων μέσα από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ΣΔΙΤ. Το επόμενο διάστημα θα καλεστούμε να εφαρμόσουμε την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία με σκοπό να συμπιεστούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες από προσωπικό, να δημιουργήσουν ένα ακόμα μικρότερο κράτος, πιο ευέλικτο με εργασιακές σχέσεις λάστιχο με συναδέλφους μέσα από τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 495 €. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία όσο αφορά τα ΒΑΕ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ΒΑΕ στην ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχουν. Κατά συνέπεια η κατάργηση των ΒΑΕ πέρα από την αφαίμαξη του εισοδήματος μας αφού θα καταργηθεί το συγκεκριμένο επίδομα (150€), θα έρθει να μας προσθέσει άλλα 9 χρόνια επιπλέον εργασίας.
Συνάδελφε με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (Μόνιμε, Αορίστου, συμβασιούχε, από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, από τη μαθητεία) εμπιστεύσου, αγκάλιασε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σου. Πάρε μαζικά μέρος στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΛΕΥΣΗ για να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Η επίθεση τους το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. Δεν μας αξίζει η χαμοζωή, η μιζέρια και η εξαθλίωση. Ακόμα και αν έχεις επιφυλάξεις έλα να κουβεντιάσουμε. Η μέχρι σήμερα πείρα έχει αποδείξει ότι μόνο μέσα από την οργάνωση της δουλειάς μας, μέσα από συλλογικές διαδικασίες  και με σωστό προσανατολισμό θα έχουμε αποτελέσματα. Μπορούμε και πρέπει να χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους, να αναχαιτίσουμε τη πολιτική τους. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Τώρα ήρθε η στιγμή της αντεπίθεσης, κάνε το βήμα, για να βγούνε στο προσκήνιο οι ανάγκες μας, να απαιτήσουμε ότι χάσαμε στη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.       


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ