23 Ιουν 2017

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους που δίνουν τον αγώνα καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, στο δρόμο, στα αμαξοστάσια στις γειτονίες.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Είμαστε αποφασισμένοι! Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμά μας! Θα τη διεκδικήσουμε με όλες τις μορφές αγώνα. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας απολύσουν.

Καλούμε τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους! Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των συναδέλφων που μας αφορά όλους για μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πήρε απόφαση να κάνει 15.000 απολύσεις στους δήμους. Απολύει αυτούς που μαζεύουν τα σκουπίδια, που καθαρίζουν τους δρόμους, που φροντίζουν το πράσινο και το δημοτικό φωτισμό. Απολύει όλους αυτούς που εργάζονται στην πιο βαριά και ανθυγιεινή εργασία, χωρίς μέσα προστασίας, με απαρχαιωμένα μηχανήματα, με τον καθημερινό κίνδυνο να μην γυρίσουν στο σπίτι τους από τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τα συχνά εργατικά ατυχήματα, τις ασθένειες. Προσοχή γιατί με τις γνωστές διαρροές καλλιεργεί πάλι τον εφησυχασμό! Έχουμε εμπειρία. Δε θα σταματήσουν ούτε στιγμή να μας βλέπουν μπροστά τους!

Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους! Είναι οι ίδιοι που από τη μία παίρνουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα μας και από την άλλη κάνουν τα πάντα στο χώρο δουλειάς για να τον τσακίσουν. Κάποιοι ξεκίνησαν τις απολύσεις, κάποιοι ανοιχτά απειλούν με ιδιωτικοποιήσεις, κάποιοι φωνάζουν την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα πρόθυμο Δήμαρχο να προχωρήσει τώρα σε απολύσεις!

Κυβέρνηση και πλειοψηφία τις ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Μπορεί σήμερα, για πρώτη φορά, υπό τη πίεση του αγώνα μας να υιοθέτησε τη πρόταση των επιτροπών αγώνα από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο μπορεί να τα διπλώσει και να ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Ακόμα και πριν λίγες μέρες οι γνωστοί γαλαζοπράσινοι συνδικαλιστές δήλωσαν στην ΑΔΕΔΥ ότι ανατριχιάζουν (!) στην ιδέα ότι  οχτάμηνα και άλλες ελαστικές μορφές εργασίας θα είναι μέλη με πλήρη δικαιώματα στα συνδικάτα.

Συνεχίζουμε με μαζικές διαδικασίες, με συγκεντρώσεις ανά πόλη, ανά γειτονιά για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για τον αγώνα μας, να ζητήσουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια.

Αύριο Σάββατο ανεβαίνουμε μαζικά στο πανελλαδικό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στη Θεσσαλονίκη γιατί το θέμα του πολέμου αφορά όλους τους εργαζομένους. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιούμε σύσκεψη με συμβασιούχους από όλη την Ελλάδα και εκλέγουμε Πανελλαδική Επιτροπή Συμβασιούχων.

Τη Δευτέρα συμμετέχουμε στη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας και στη Παναττική διαδήλωση. Προσυγκέντρωση στις 11:30 στην Ομόνοια.

Την Πέμπτη συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία και στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 10:00 στην Ομόνοια.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνο.

Δύο χρόνια τώρα παλεύουμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένεια μας, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε!
                                                                                     



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ