13 Οκτ 2017

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Παρασκευή 13-10-2017 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διευθύντρια Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά προκειμένου να πάρει πίσω την άδικη κλήση σε απολογία συναδέλφου.
Ο συνάδελφος εγκαλούνταν επειδή δεν δούλευε ΟΛΕΣ τις μέρες της εβδομάδας (χωρίς ρεπό και ξεκούραση), αλλά και επειδή διαμαρτυρήθηκε για την συνεχιζόμενη για δύο χρόνια απασχόλησή του ως οδηγός την νύχτα στα απορριμματοφόρα.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μας αναδείξαμε αφενός την εντατικοποίηση που υπάρχει στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, με διπλοβάρδιες, αυταρχισμό, απειλές, αφετέρου ότι η δημοκρατία σταματάει στην πύλη του αμαξοστασίου, αφού εκεί και όχι μόνο ισχύει ο άγριος νόμος των απειλών, των ύβρεων και της αυθαιρεσίας.
Ο συνάδελφος με ατράνταχτα στοιχεία απέδειξε ότι όχι μόνο ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του αλλά ήταν και πρωτοπόρος στην αγωνιστική δράση, στοιχείο που έχει αναγνωριστεί και από τους άλλους συναδέλφους του. Μάλλον αυτό ενόχλησε πραγματικά, αφού δέχθηκε νουθεσίες από την Διευθύντρια να κάθεται φρόνιμος, αφού όπως είπε «αν από τώρα συνδικαλίζεται τι θα γίνει αν γίνει μόνιμος;»
Από την συνάντηση αυτή βγαίνει και ένα ακόμα συμπέρασμα. Να ποιοι είναι οι «αξιολογημένοι» Διευθυντές. Αυτοί που γίνονται τα πρώτα εργαλεία στους μηχανισμούς τιμωρίας των εργαζομένων που δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις.
Ενώ η Διευθύντρια θεωρούσε θέσφατο και ότι δεν αμφισβητούνται τα «καταγγελόμενα» από τον προϊστάμενο, δεν άργησε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Πρώτα από την παραδοχή του προϊστάμενου ότι δουλεύει νύχτα για δύο χρόνια σερί και μετά από συνάδελφο που περίμενε στον προθάλαμο που την ίδια ζούγκλα ζούσε.
Την εργασία και τις 7 μέρες της εβδομάδας, τις διπλοβάρδιες, τον αυταρχισμό.
Άξιος ο μισθός τους. Να ξέρουν όμως ότι το μάθημα το πήραν οι εργαζόμενοι. Είδαν ότι έχουν κοινά προβλήματα και κοινούς αντιπάλους. Ότι σε γραφεία και Διευθυντές δεν βρίσκονται οι λύσεις. Μόνο εργάτης τον εργάτη, μόνο με την ταξική ενότητα και αγώνα, έρχονται οι λύσεις.
Δηλώνουμε ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να προστατέψουμε το συνάδελφο. Δεσμευόμαστε ότι σε περίπτωση που επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή θα μας βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
Τεράστια ευθύνη έχουν και τα σωματεία που δρουν στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Καλά αυτοί δεν βλέπουν; Δεν ακούν τα παράπονα των συναδέλφων;
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει την δύναμή του. Οι διαρκείς αγώνες με κορωνίδα τους συναδέλφους στην κοινωφελή εργασία και τους συμβασιούχους αποδεικνύουν ότι δυναμώνει μέρα με την μέρα. Η δύναμη του δεν είναι άλλη από την συμμετοχή όλων των εργαζομένων, άσχετα με την σχέση εργασίας που έχουν, στην δράση του.
Κανένας μόνος του, όλοι μαζί έχουμε δύναμη. Πυκνώστε τις γραμμές του Συνδικάτου.
Οργανωθείτε στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Δώστε δύναμη στην δύναμή σας.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ