14 Μαΐ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά κοροϊδεύει τους συμβασιούχους. Συγκεκριμένα σε κυριακάτικη τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός εσωτερικών κύριος Σκουρλέτης για ακόμα μια φορά προσπάθησε να μας πείσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και ο ίδιος προσωπικά ουδέποτε δήλωσε ότι θα μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους. Του παραθέτουμε δηλώσεις και του ίδιου αλλά και το προκάτοχου του  Βερναρδάκη.
Είναι τουλάχιστον ξεδιάντροπο να κοροϊδεύεις και να παίζεις με αξιοπρεπείς ανθρώπων που παλεύουν για το μεροκάματο και βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Παραθέτουμε δηλώσεις και του Σκουρλέτη αλλά και του Βερναρδάκη.
1)    Δημοσίευμα skai gr 24-4-2017 Δήλωση Σκουρλέτη
http://www.skai.gr/news/politics/article/344738/nomothetiki-ruthmisi-gia-monimopoiisi-sumvasiouhon-proaniggeile-o-skourletis/

«Η κυβέρνηση έχει αυξημένη ευαισθησία στο θέμα συμβασιούχων και δεν μιλάω μόνο για την καθαριότητα κι όσων παρατάθηκαν οι συμβάσεις, αλλά αναφέρομαι στο πέλαγος, στην πανσπερμία συμβασιούχων που είναι πολλές χιλιάδες σε δήμους και δημόσιο κι είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτεία - όχι μόνο ως κυβέρνηση - να δώσουμε μία λύση επιτέλους στην ομηρία τους», σημείωσε αρχικά οΠάνοςΣκουρλέτης.

2)    Δημοσίευμα iefimerida 14-2-2017: «Βόμβα» Σκουρλέτη.  http://www.iefimerida.gr/news/319245/vomva-skoyrleti-irthe-i-ora-na-ginoyn-aoristoy-hronoy-oi-symvasioyhoi
Ήρθε η ώρα να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι «Ήρθε η ώρα ν’ ανοίξει η συζήτηση της μετατροπής των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, δε συμφωνείτε;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στην κάλυψη της δαπάνης για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ. «Πρέπει να είμαστε σαφείς. Αναγνωρίζουμε ότι οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε. Δεν μπορείτε να λέτε σε εμάς γιατί δεν κάνουμε προσλήψεις. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί των ημερών σας, και λόγω των δικών σας προσεγγίσεων, αυτή τη στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να κινούμαστε με το λόγο 1 προς 4 που ήταν 1 προς 5, μέχρι πέρυσι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

3)    Δηλώσεις Βερναρδάκη :Aftodioikisi.gr 16-1-2017:
http://www.aftodioikisi.gr/sunenteuxeis/vernardakis-stin-aftodioikisi-gr-tha-monimopoiisoume-tous-simvasiouxous-meso-asep-vinteo/
 Προτίθεστε να προχωρήσετε σε κάποιος διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθούν οι εργαζόμενοι αυτοί με μόνιμη σχέση εργασίας;»
-Χρ. Βερναρδάκης: Βεβαίως, κάπως έτσι θα γίνει. Ετοιμάζεται ήδη μια νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών  και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να δούμε την καλύτερη, αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία που, προφανώς, θα λάβει υπόψη της και τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ για να λυθεί μια και καλή το ζήτημα και να μην το έχουμε κάθε χρόνο με παρατάσεις. Δεν μπορεί να δουλεύει κανείς με παρατάσεις. Πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος έναν ορίζοντα, έναν οικογενειακό προγραμματισμό. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.
-Να υποθέσω ότι σε αυτό τον διαγωνισμό θα έχουν «προτεραιότητα» οι άνθρωποι που ήδη εργάζονται;
Προφανώς. Θα ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι την εργασία τη σημερινή που μπορεί να είναι τρια, τέσσερα και πέντε χρόνια θα πρέπει να τη σεβαστούμε. Και από εκεί και πέρα πρέπει να δώσουμε και τη δυνατότητα αλλά σε ένα καθαρό πεδίο για τους ορισμένου χρόνου και σε έναν καινούργιο κόσμο που έχει τη δυνατότητα και την ανάγκη να δουλέψει, να δουλέψει. Και τα δύο θα συμβούν. Το ένα δεν είναι ανταγωνιστικό με το άλλο…Αυτός ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων στους δήμους είναι κατά τη γνώμη μου από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν συμβεί στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Και μάλιστα υπό την κάλυψη του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αυτά λέγατε κύριοι της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα.  Καλούμε όλους τους συμβασιούχους να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους οργανωμένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, να συνεχίσουν να παλεύουν για το δικαίωμα τους για Μόνιμη και Σταθερή δουλεία και από αυτόν μην κάνουν βήμα πίσω. 

Απαιτούμε:
Ø Μετατροπή των όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Ø Καμία απόλυση συμβασιούχου
Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους



 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ